Laadpaal

De elektrische auto is echt een trend van de laatste jaren. Steeds vaker zijn het elektrische auto’s die het straatbeeld bepalen. Het schijnt echt het vervoersmiddel van de toekomst te zijn. Ze zijn niet alleen goed voor het milieu, maar vaak ook fiscaal erg voordelig, stil en goedkoop in verbruik.

Een grote beperking aan de huidige generatie elektrische auto’s is dat ze vaak enkele honderden kilometers kunnen rijden op een acculading en dat het lang duurt voordat de accu’s weer vol zijn. Een laadpaal of laadstation bij u thuis is daarom onmisbaar wanneer u een elektrische auto aanschaft.

Thuis of op het werk

 

Uiteraard is een laadpaal thuis erg prettig. U kunt de auto dan ’s avonds bij

thuiskomst aan de oplader hangen en ’s morgens weer met een volle lading naar het werk vertrekken.

Het is uiteraard ook mogelijk om een laadpaal op de werkplek te plaatsen. Hiermee geeft u als werkgever uw werknemers de mogelijkheid om een elektrische auto aan te schaffen, ook als ze eigenlijk net te ver wonen om heen en terug op één acculading te kunnen rijden. Op die manier draagt ook u uw steentje bij aan het milieu.

Uitbreiding meterkast

Een laadpaal vormt een grote belasting op het elektriciteitsnet. De auto moet binnen zo kort mogelijke tijd weer opgeladen worden, maar dat moet de bekabeling en de meterkast natuurlijk wel aan kunnen. Vaak is een wijziging in de meterkast noodzakelijk om te zorgen dat de laadpaal over voldoende vermogen kan beschikken. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de laadpaal naar behoren kan functioneren. Welke wijzigingen nodig zijn, hangt sterk van uw huidige situatie af.

Combinatie met zonnepanelen

Steeds vaker zien we dat mensen er voor kiezen om bij de aanschaf van een laadpaal ook direct zonnepanelen op het dak van de woning te laten plaatsen. Een laadpaal zorgt immers voor een hogere energierekening. Wanneer u kiest voor zonnepanelen hebt u dus geen kosten meer voor de benzine – u rijdt immers elektrisch – en drukt u de energierekening fors omlaag. Dat zijn dus heel veel voordelen tegelijk!

Advies op maat

Uiteraard is de ene laadpaal de andere niet. Het is belangrijk dat de laadpaal voldoende vermogen heeft om uw auto veilig en snel te kunnen opladen. Daarom gaan we graag met u in gesprek om uw wensen te bespreken.