Zonnepanelen

Op steeds meer woningen verschijnen zonnepanelen. Dat is niet heel verwonderlijk te noemen. De terugverdientijd wordt steeds lager waardoor het steeds eerder rendabel wordt om ze te laten plaatsen. Ook is het voor veel mensen een geruststellende gedachte dat ze zelf hun energie kunnen opwekken. Natuurlijk heb je er ’s nachts weinig aan wanneer de zon niet schijnt, maar mocht de stroom overdag uitvallen dan kun je wellicht nog wel enkele elektronische apparaten gebruiken.

De werking van zonnepanelen

De panelen wekken energie op door middel van zonlicht. De zon schijnt op de panelen en door middel van een ingewikkeld proces wordt het licht omgezet in energie. Die energie wordt vervolgens gebruikt in uw woning door de apparaten die op dat moment stroom gebruiken. Een overschot aan opgewekte energie wordt teruggeleverd aan het net en een tekort aan opgewekte energie wordt aangevuld met energie van de energieleverancier. Dat gaat allemaal zonder dat u er omkijken naar heeft. De meter in de meterkast verrekent geheel automatisch de hoeveelheid geleverde energie en de hoeveelheid terug geleverde energie.

Het rendement van zonnepanelen

 

Het is uiteraard verstandig om voor de aanleg van de panelen uit te zoeken wat precies het rendement zal zijn. De hoeveelheid energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt, is echter van tal van factoren afhankelijk. Onder meer de hoek van het dak, de richting waar het dak op staat, het aantal panelen, het soort panelen en de omgeving van de panelen is erg belangrijk. Doordat er zoveel factoren op van invloed zijn, is het lastig om in algemene termen aan te geven wat voor uw situatie het verwachte rendement zou zijn.

Wij helpen u echter graag om een zo optimaal mogelijk ingerichte installatie aan te leggen. We voorzien u daarom graag van advies over de installatie.